Sabtu, 5 April 2014

kenapa supplement tidak berkesan?

Assalamu'alaikum semua..

Aku nk ingt kn..sbb ramai tanya

Kenapa org lain mkn supplement berkesan? Kulit gebu..halus..kurus..skt berkurangan..susu banyak..dan macam2 lg


1) Syg2 semua..pastikan anda ambil air secukupnya..sekurang2nya 3L sehari apabila anda ambil supplement..sebarang supplement xkira Shaklee atau brand lain


2) Pastikan jarakkan masa jika anda ambil minuman berkafein..kopi..teh..nescafe..tolong jarakkan masa dlm 1-2jam sbb ia akan mengganggu penyerapan vitamin jika diambil dlm ms terdekat..


3)Ambil pada masa yg sm & ditetapkan semua supplement..please jgn skip2 mkn..hr ni mkn..esok xmkn..lusa mkn balik..macamana nk nmpk kesannya kn?


4) Lastly..set dlm otak...supplement Shaklee ni dr bahan natural..akn ambil masa..bukan hr ni mkn esok cantik dh..akan ambil masa untuk pulihkan sel..kulit rosak..pembakaran lemak..penghasilan susu dan lain2..yg pntg anda konsisten makan, air yg cukup & jarakkan ms pengambilan kafein



Sebarang pertanyaan atau tempahan 0177248564


Yang benar,

Ahad, 30 Mac 2014

Promosi ESP Shaklee beli 6 percuma 1

Assalamu'alaikum kesayangan

Hari ni 30hb..hanya tggl 2 hari sahaja lagi promosi ESP Shaklee beli 6 percuma 1 akan tamat
Rugi bukan klu anda x dapatkannya..
Mungkin setahun lagi..mungkin 2 tahun lagi..


Takut x berkesan? Anda x cuba bagaimana anda nk tahu?
Sama juga anda makan ubat hospital..adakah anda pasti berkesan?
X pasti juga tapi kena ikhtiar
Sihat atau tidak..berkesan atau tidak..ia kehendak Allah swt
Yg penting kita ikhtiar


Minum air dgn kuantiti yg cukup..masa yg sesuai..berdoa..insyaallah semua ok :-)
Tunggu apa lg?
Kata nk cntk? Nk kurus? Nk hamil? Nk sentiasa bertenaga? Nk banyak susu?
Dan nk mcm2..hehe
Hubungi sy 0177248564

#free consultation




Saya,

Jumaat, 28 Mac 2014

Help

Assalamu'alaikum


I dont know what should I say..I confused..

If I stay then I should stay without heart..I'm doing my work but they said I'm not.
They make me down..how could I work with that situation?
They blame if any bad things happen
Hmmmmmmm
Dont care about what they said?
The problem is they are my teammate.
How can I cooperate with them :-(

I know im woman..Im Malay..im Islam..

Is that any problem with that? Huh!!! Racist




But....if I go, I dont get any job yet
Im scared..I have commitment..5 months to go..
I need to work to prepare my big day..
Yes..my notice is 2 months..think positive 2 months I can get other job

But worst case scenario?





Allahuakbar..I need Your sign..I need Your help :-(





Khamis, 27 Mac 2014

Shaklee supplement harian

Assalamu'alaikum..lamanya x update blog...huhu ok kesayangan semua..



hehe rini nk share..cmne aku blh terjebak dgn Shaklee ni..aku dl jd ahli sbb nk dptkn harga ahli ja..xde niat lain..tp lepas mkn..join group bisnes ni aku rs wow..banyak manfaat...n aku sndr rs supplements Shaklee ni alhamdulillah..banyak membantu..jadi aku rs nk bantu & share anda yg di luar sn juga


ESP-aku rs nk makan sbb bc banyak testimoni tntang kebaikan dia..lps dpt ESP ni aku try minum kosong..errrrr ok..xsuka..hehe lepas tu aku campur air macam2 sampaila aku rasa paling sedap coklat dutch lady..slurppp...knp aku ambil? Sbb aku nk tenaga..dlm ms sm nk gebu gebas juga..hehe sbb sedar kulit x seberapa..jadi usaha..xde masalah kn?



SR Vita C-blh memutihkan kulit..tp bukan sbb nk putih aku amek..sbbnya..aku naik moto..broom broom..hehe so xnk la berbelang kulit..vita c ni blh tlg..susah kulit nk burn..so xde la tgn segelap gelapnya tp muka putih gila..huhu & paling utama aku ambil? Sbb aku resdung..senang selesema..dulu bersin setiap pagi..sng sakit demam..sekarang alhamdulillah..jarang sgt2..nk dpt selesema dlm 3 bln sekali pn susah..alhamdulillah..xperlu ambil ubat selesema kat Dr lg..yiihhuuuu



Vita B-aku ambil sebab aku nk halang jerawat nakal, jerawat stress, jerawat bulan bertempek sebesar2 alam kat muka..haha alhamdulillah..so far susah naik bsr2..abis bsr pn naik sbb jerawat bulan..huhu paling best...de folic acid..en tunang aku bgtau hr tu dia pergi kursus org tu kata prmpuan elok ambil folic acid 3 bln sebelum kawen..haha aku ambil awl dh :-P


GLA-aku ambil utk kitaran haid..aku nk pastikan sentiasa normal..sbb hr tu aku ambil jus madu cuka epal..huhu madu mmg elok..tp cuka epal xelok utk rahim perempuan..akan cantas haid perempuan..aku dtg lmbt n abis awl..bahaya..so aku ambil GLA ni..simptom PMS pn dpt dikurangkan..terutama skt perut..alhamdulillah





P/S: Ni review aku je yg dh ambil supplements ni..alhamdulillah so far aku nmpk kesannya  apa2 balik pada hati..anda nk sesuatu anda kena usaha..berkorban duit demi kesihatan xde masalah  sebarang pertanyaan atau tempahan blh hubungi aku 0177248564




Yg ikhlas :-)



Rabu, 8 Januari 2014

Happy birthday aku


Assalamu'alaikum

Alhamdulillah..hr ni aku dh berumur 24thn 2hr..hehe
Impian aku nk tamatkn zmn bujg ms umo 23thn pn xbrjaya, haha
So psg azam thn ni ok :-p
Gatai tol aku ni..haha

Insyaallah..msh dlm prncgn..lau xde mslh..jodoh dh smpai insyaallah thn ni :-D

Okla..
Back pd birthday aku..hehe
6hb ritu de cte sdih n de cte hepi..
Yg sdihny en tunang kna grk g platform ms hr tu
Tp xpela..awl2 lg dia dh jmp aku..hehe wish sume siap ngan present n mkn, nyam2






Then mlm b4 tu..adk pmpn aku je wish
Dl sentap ah bl fmly lupa..haha
Ni dh tua..eh slp..dh matured xmenla nk sentap2 :-P
So tghr g la join mmbr g karok kat Queensbay
Dkt kul 6 mama aku kol..kt lau dh hbs karok contact
Xsmpai 10 mnt mama aku kol blk..

Surprise!!!! Mama abah n adk aku dh ada kat QB
Haha ok fine..xbgtau
Sweet sgt
Nk nangs kot
Tp thnla..malu2 :-D
Siap dpt kek ngan bunga ok
Sp kt boyfriend ja blh sweet2
Family aku lg sweet
Pndai adk pmpn aku join rncg tny sok nk p mana ye ;-)








Ohya..since fmly aku dh dtg so 3 org mmbr aku kna la pksa mkn n jmp fmly aku, hehe
Surprise korg xjd la jwbny :-P
Untungla korg dpt jimat :-P
Aku yg kna blnja coffee bean..muahahaha
Next time birthday korg, korgla blnja k :-D
Haha


Thanks pd yg wish
Sgt brmakna buat aku ^_^



P/s:love u family until math error :-*

Sabtu, 4 Januari 2014

mix & match



Assalamu'alaikum

Selamat pg semua..hehe
Pg ni aku nk share pakaian aku ms keluar 31-12-2013..
Sblum thn baru menjelma..hehe

Ok..aku bli bj ni kat psr mlm je..nmpk cntik why not kita bli kn?

Aku bkn branded sgt sbb soal pakaian aku xksh aslkn cntk & selesa pakai
1)



Bl nk pakai aku rs labuh pulak..haha pd hal dh nk kua..so aku decide pakai skirt pink ni bwh dress chiffon ats ni..np labuh pergi pakai skirt lg? Satg aku explain ;-)
2)




Pakai dgn flat shoes..tp if nk nmpk ilusi tggi, pakai wedges or heels
3) aku pakai wedges hr tu..sdr dr xbp tggi..hehe



4) aku plh utk pakai handbag merah2 oren ni..



Then aku psgkn dgn tudung pink lmbut
Aku ikat tl dress tu kemudian aku keluarkn skit dress uh dr ikatan


Ala..korg klu tuck in xkn korg biar bj masuk ketat trus dlm sua atau kain kn?
Hehe msti korg trk kua skit..camtu la aku pakai dress ni..n hslny?





P/s: dress ni korg blh psgkn dgn cardigan labuh parat lutut..cun pny la ^_^

perkongsian bersama,

Rabu, 1 Januari 2014

Selamat Tahun Baru 2014

Assalamu'alaikum

Lamanya aku xupdate..=_='
last update bln 3,huhu
bnyk sbnrny jd spnjg 2013..
Suka duka perjalanan hidup
huhu

sampai 1 thp aku sndr lupa psl blog ni..terukkn?haha

so untuk ms yg trlalu singkat ni aku update ne yg blh :)

1) hbs bljr & grad..yeayyyyyyyy
haha ni ms bln 5..semua fmly aku de tp abg aku along ja xikut sbb sibuk :(
aku mnta semua family aku pakai merah
cun sgt & hot!!haha
LOVE U :')




2) Bertunang
Alhamdulillah..10-08-2013 aku selamat mnjd tunang org,huhu
tgh menghitung hr,bln utk jd yg halal..doakn kami..Insyaallah :)






3) member kawen
member baik ms sek men sorg lg dh slmt jd isteri org :)
bln12 ritu,huhu jeles sgt!!!!!
pastu kbtln kenduri dia sm dgn budak kls kami lagi sorg A'limah...

A'limah ni bercinta 10 thn..so sweet..dh jodoh..alhamdulillah :))))






4)pesta penang dgn my lovely family..
Happy sgt kami hr tu, hehe





5) new watch(prlu ke update?haha kira pe :P )
Alhamdullilah..aku dpt jam ni dr En Tunang :) dia dtg penang melawat aku since dia nk naik rig ms birthday aku :'( kira nk pujuk amek ht la konon,haha

kbtln aku dpt jam ni ms 31-12-2013

Sgt2 brmakna :')




Okla....nanti aku check2 yg lain..aku pn xingt sbnrnya,haha
hrpkn de pic so ingtla :P
nnti aku update lg k..
Jumpa lg ^_^ Insyaallah

Assalamu'alaikum
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...