Ahad, 13 Januari 2013

Hijab tutorial labuh 2 (2 style)

Assalamu'alaikum..
aku sj nk post...rs2 dh 'gile' study aku wat bnda mengarut susah gak
so better aku update blog kn,hehe
ntahla..aku mmg sush nk study straight bp jam..
sejam leh ah..tu pn dh pns punggung,hoho
pastu mula men..conteng2..msg..nyanyi..jln2
pastu br sambung lik,haha ntahla...
mmg xleh jd contoh =_=!

okla..aku nk ckp sal kai shawl ni..
yg 1st leh tgk sini :)
yg ni lbh kurang cam 1st je..tp kte ubah skit..
kwn2...yg mengubah cara memakai shawl ni kte sndr..hehe
so lau korg nk ubah its up to you..
aku pn dpt idea from her, Dena..so korg leh gak tgk blog Dena ni :)
aku cuma mempelbagaikn..
wellllllllllllllllll
kte th cmne gaya yg leh puaskn ht kte..so watla selagi ia msh mnutup aurat :)

STYLE 1

1) pin bwh dagu
2) sblh pendek sblh pnjg..aku prefer kiri pnjg..jgn kata korg pelik lak aku kt kiri tp pic kanan.. =_=! ketuk kepala kang,hehe
3) ni blah pendek..kali ni kte pinkan awl2 kat kepala
4) amek yg pnjg,lalu bwh yg pendek then pinkan kat kepala...make sure brooch yg lawa..aku mmg suka yg brooch yg berjuntai2,heheehe
5) kekemasan, yg belah kanan uh pinkan kat bahu..lau x t bergerak..nmpak dada sush gak so better pin ok :)
DONE!


STYLE 2


1) sm mcm ats tp bezanya yg ni korg pinkan bwh dagu n biar shawl uh ke blkg skit then amek yg pendek pin kat kepala
errrrr aku pny kepala bulat sgt so sj tgkp ats biar terpotong,muahahahaha =_=

2) sebijik mcm kat ats tp korg bia shawl uh loose..then pinkan supaya xdela kang tetb melayang2 shawl korg cam bendera,hehehe

3) then utk kekemasan n kslmtn, pinkn kat bahu
4) DONE!
 Alhamdulillah :D

p/s : malas nk iron shawl..aku amek je kat penyangkut then trus tgkp,hehe
jgn jdkn contoh..silalah rajin iron ye :D


Sharing is caring,

Sabtu, 12 Januari 2013

kitar semula :D

Assalamu'alaikum,
hai korang..
aku br lik dr career expo dkt KSL Mall JB..
welllllllllll
nk grad kn :P
ceit...pd al lmbt ag =_=

td aku g ngan member aku, Tirah..
hubby dia kja then aku ikut,tman n tgk2la ne kja leh kn
mula2 slh level..kteorg smpai2 kt, "alamak, IT Fair je..apakah..dtg dr skudai de ni je =_=?"
trus nk blah..then tetb the miss tu tgur kt nk cr job kat level 1
ok...fine...kteorg kat ground floor..haha malu2..

then alhamdulillah...kteorg cba..
de rezeki, Insyaallah..
rezeki de di mana2..ianya rahsia Allah swt :)

lik pd tajuk..ha..mcm xkna kn tajuk entry ni?hahahaha
sj...mengada...aku tajuk2 ni failed sbnrny :D
cuma nk ckp sal bj...errr gth awl2 pic xlawa ye..fon biasa je,huhu

Alhamdulillah..mcm yg aku gth b4, alhamdulillah..
perubahan pakaian aku msh lg brlgsung n msh lg dlm usaha mmperbaiki
then of coz kna rejectkn bj2 dl..
yg mmg mcm sarung nangka,xckup kain,hehe
tp.......aku xreject sume...
still leh mix n match yg msh mengikut garis panduan sbg muslimah



 1) bj ni agak..phm2la kn,haha n bj ni ikut body..sbb kain lycra..bl pakai mmg bntuk body air botol Bliss tu la jdnya :D tp dsbbkn syg bj ni n leh lg guna then aku pakai gak..dengan................

2) cardigan bercorak...sbb yg len sume ksong,huhu xde la labuh pn cardigan ni..parat2 tp sbb dress ats ni pnjg so xde mslh..n aku xkai sarung lengan sbb lengan cardigan ni pnjg n tak terselak..slmt lg :)

3) aku psgkn gak dgn skirt pink ni...nk pakai seluar slack pn leh tp aku prefer kain. :)

5) tudung aku kai tdung bawal with inner sbb tdung bawal sgt jarang..aku nk sm kn dgn skirt so aku pakai tdung pink muda gak :)
punya la segan nk tgkp pic sbb ramai org..so berdiri cam nk nyanyi lagu Negaraku pn jd la :)

6) jgn lupa pakai stokin..kaki pn aurat juga actually :)



p/s : perempuan tak dilarang utk mghias diri,cantik tp perlu berpada2..dan plg pntg,yg indah itulah kte akan jaga dan tutup..supaya yg berhak sahaja akan melihat keindahannya :)


Perkongsian bersama,

Khamis, 10 Januari 2013

kasut

Assalamua'alaikum
hai korang...
sori ah..aku bz skit ngan exam..
tu la...ms study week jd enjoy week..
trus kelam kabut =_=!

sbnrny aku nk ckp psl kasut
ngah kemas2 tmpt ksut tetb trpkr nk ckp sal ni
welllllllllllllllllllllllllllllll
kasut ngan perempuan mmg xleh pisah
cth mama aku..
ksut dia mmg bnyk...lg2 heels..
mujurla kaki aku dkt2 sm saiz so kdg2 rembat gak ah bl nk kua,hehe

aku pn minat gak kasut..
minat membeli :P
dl taste aku sng nk cam..kna de bling2,bunga bsr2...
oh,im in love :)))))))))))
tp dh bsr gini (knon kecikla dl :P), keselesaan pakai n thn lm tu yg pntg :)

korg th x jns2 kasut?
hehe aku dl pn xth..yg aku th 3 je :P
heels, wedges n flat...minat kasut tp ilmu sal kasut xde lgsung =_=
kasut ni ikut jns tumit,pattern,sling dll..
xphm?ok..aku bg cth korg tgk :)


ok..utk share kat korg sbg ilmu,aku tnjuk pic2 ye..tp yg aku de kat bilik ni,th n tgk2 pic ats ni sm,hehe :P
harusla dimulakan dgn yg leper2 dl..wah, 'leper' gamaknya =_=

1) flip flops

   


2) Sandal
   a) Gladiator sandal

    

  b) rs T-strap sandal sbb de bntuk T,huhu aku xsure..maaf ye..

   

  c) - link strap sandal
      - open toe

    

    d) ankle strap sandal

    
 

3) Ballerina flats (ballet)

   


    4) wedges
      a) - sling backs
          - open toe

    
    

       b) T-straps

    


   5) heels
     a) - platform heels

   

    b) cone heels

    


itu je..yg len2 aku mls nk masukkan,hehehe 
daaaaa korg..jmp lagi :D


p/s : ni kasut2 yg de kat blk aku (UTM)..xtermasuk yg aku smpan lam kotak n kat rumah,huhu

moral : xyah bli dh awin..control skit nafsu shopping..ok, fine =_=!




aku yg xnk membazir :D,

Ahad, 6 Januari 2013

Rezeki :)

Assalamu'alaikum,

saja nk share..
alhamdulillah...even xdpt hadiah banyak2 mcm dl tp rezeki makanan hr ni,syukur..
banyak..lau leh smpan sok mmg aku smpn,haha
nk jimat pny psl :p

tghr td mkn pizza..plus la ngn 2jns lg tmbhn..
knygny smpai ke ptg..
pic mmg xde ah..agkny kebulur sgt sbb lunch lewat
smpai2 trus doa mkn then..ngap2,haha

ptg dpt secret recipe...
perghhh....mmg balun ah..rezeki dpn mt...
n pic xde sbb seronok sgt dpt mknn smpai xingt dunia
ish3 =_=

then pas maghrib td, de abg silat uh bg 2 burger bakar
dia kt aku kuat mkn so dia bg khas 2...
mak aih =_=! prli namanya tu,hahaha
pape pn thanks sgt...tu tandanya abg tu alert yg aku makhluk kurus skit dr sederhana yg 
sgt2 kuat makan....sume xcaya kuat mkn badan come cmni,uhuk! 
ok..kl ni pic de sbb...............................................
aku knyg lg td..so de gap utk aku pkr
nk tgkp gmbr la..hoho senget2 :D




Alhamdulillah..semua ni rezeki dari Allah swt

Sharing is caring..:)))

DOA 1

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
Maksudnya : Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.


DOA 2

اللَّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِيهِ وَأَطْعِمْنَا خَيْرًا مِنْهُ
Maksudnya : Ya Allah berkatilah kami padanya (makanan kami) dan kurniakanlah kami makanan yang lebih baik darinya.


DOA 3 (Sekiranya diberi susu)

اللَّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِيهِ
Maksudnya : Ya Allah, berkatilah kami padanya dan tambahkanlah daripadanya.


DOA 4

اللَّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِيْمَا رَزَقْتَنَا وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ
Maksudnya : Ya Allah berkatilah kami pada apa yang telah Engkau rezekikan kepada kami dan jauhkanlah kami dari azab neraka.



DOA 5 (Sekiranya terlupa baca bismillah)

بِسْمِ اللَّهِ أَوَّلِهِ وآخِرِهِ
Maksudnya : Dengan Nama Allah yang memulai segalanya dan mengakhiri segalanya



p/s : bakal imam ku (rahsia Dia), u should alert this..:D wah..mcm th sp n mcm th bc =_=


Yang tulus ikhlas,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...